Partidul Ecologist Român cere Guvernului României adoptarea unor masuri legislative care să ÎNCURAJEZE CONSUMUL DE HRANĂ SĂNĂTOASĂ în rândul preşcolarilor şi elevilor, precum şi implementarea reală a ECOeducaţiei. În acest sens solicităm:

1. Toată hrana oferită copiilor în cantinele școlare, inclusiv programul ”Cornul și laptele” să fie certificată ecologic sau produs montan, pe cât posibil, obținută în România (în acest fel amprenta de carbon asupra mediului va fi mai redusă), exceptând produsele care nu pot fi obţinute în România (ex: fructe exotice etc)
2. Educația ecologică, parte din educația pentru viață- introducerea ca disciplină (obligatorie), nu ca obţional. Proiectele de genul grădinilor comunitare, din curtea şcolilor, „Școala altfel”, acţiunile de voluntariat sunt puţine (rămân la alegerea cadrelor didactice, de aceea ele trebuiesc încurajate de Guvern prin Ministerul Educaţiei. Dezvoltarea culturii reciclarii, protejarea mediului înconjurator cât şi transformarea copiilor în consumatori avizaţi vor contribui la formarea unor adulţi responsabili. Educaţia pentru protecţia mediului trebuie înţeleasă ca un mod de viaţă.
3. Promovarea în școli, în rândul copiilor noștri, prin educație nutrițională, a alegerilor alimentare sănătoase și orientarea spre un comportament alimentar responsabil.
4. Introducerea unui plan serios de combatere a obezităţii la copii, precum și refacerea reţelei de asistenţă medicală pentru elevi și studenţi (cabinete medicale în școli și universităţi), inclusiv introducerea unui program de profilaxie pentru elevi în patologia dentară.

De ce este important?
Pandemia bolilor de nutriție este o pandemie cu o mie de chipuri. Obezitatea e chipul cel mai vizibil al acesteia. Cât de sănătoasă va fi societatea de mâine, depinde de alegerile noastre de astăzi. Alimentaţia şi acţiunile copiilor noştri faţă de natură depind de sistemul educaţional pe care Statul îl promovează. Avem nevoie de ECOeducaţie pentru generatiile de mâine.

Articolul precedentGarda Forestieră Suceava a descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei
Articolul următorUn iceberg de 175 de kilometri pătrați plutește spre peninsula Antarctica