Partidul Ecologist Român reacționează la vestea că statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), va deveni acționar majoritar al Blue Air. Compania a transmis că vineri a fost solicitată o întâlnire între acționarii companiei și reprezentanții Autorității pentru Adminstrarea Activelor Statului pentru stabilirea procedurii de predare.

„De fapt, statul român preia 75% din datorii, penalizări, hotărâri judecătorești nefavorabile la cele peste 800 de dosare pe rol atât cu pasagerii cât și cu lessorii (proprietarii de avioane), furnizorii de servicii din toata Europa, aeroporturi etc., iar lista este lunga!

Dacă au soluții și profesioniști de ce nu salvează TAROM? Dacă directorul general TAROM a vandut țiglă metalică până la numire, cel ce va conduce BLUE AIR va fi numit din zona de arta naivă sau apicultură?

Solicităm publicarea condițiilor de înscriere la concurs pentru DG și CA, transparentizarea procesului de selecție atât a firmei de consultanță care va efectua procesul cât și a tuturor competitorilor.

PER solicită gajarea bunurilor tuturor celor selectați să salveze compania, în vederea recuperării eventualelor prejudicii aduse banului public. Mai mult, cerem că pe perioada mandatului, conducerea companiei și membrii CA să nu beneficieze de indemnizație, aceștia urmând să primească un “success fee” care să compenseze reușita!”, transmite Partidul Ecologist Român.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentÎncă o persoană din Bistrița-Năsăud, amendată drastic după ce a aruncat deșeuri în natură
Articolul următorPartidul Ecologist Român propune retragerea diplomaților români din țările care se opun aderării României în spațiul Schengen