PER reacționează la informații din spațiul public potrivit cărora autoritățile locale vor să scape de caii sălbatici din Delta Dunării, solicitându-i ministerul Mediului să clarifice situația.

„Situația trebuie înțeleasă în detaliu pentru că este una delicată. Ca ecologişti credem că ar trebui să fie clarificate câteva aspecte esențiale şi să se tindă spre o situație win- win.

Nimeni nu a lămurit aspectul cabalinelor ca având proprietari sau ca fiind “sălbatice” sau “sălbăticite”. Ministerul Mediului are obligația de a lămuri aceste neclarități.

Apoi, să nu uităm că Padurea Letea este protejată şi îngrădită. Subiectul adăpării cailor într-o pădure protejată în perioade secetoase este problematică şi o astfel de situatie duce la decesul cailor.

Pentru noi, brandul cailor de la Letea este foarte important şi acesta trebuie păstrat. Pe de altă parte, pădurea trebuie păstrată cu sfințenie ca arie protejată. Credem că extragerea cabalinelor din pădure şi direcționarea acestora către Delta, sub protecția ARBDD, ai fi o soluție mediană, reușind să protejăm şi caii şi pădurea”, transmite PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentAmendă de 100.000 de lei dată de Garda de Mediu Prahova pentru poluarea produsă de Rafinăria Petrobrazi, aparținând OMV-Petrom
Articolul următorClubul de Presă se dezvoltă în ritm accelerat: casele de presă și ziariștii, invitați să se alăture