Cele mai dezavantajate 112 școli din România sunt excluse de la șansa de a fi sprijinite cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), avertizează Asociația Human Catalyst, care monitorizează independent situația instituțiilor de învățământ din medii dezavantajate, anunță într-un comunicat Partidul Ecologist Român.

“Întreb și eu acum Cotroceniul, până la urmă, România asta “Educată” la ce se referă și unde se regăsește în PNRR? Reducerea abandonului școlar interesează pe cineva sau iar se merge pe burtă, fițuici şi conferințe, bani să fie că se vor distribui inteligent? Că nu se mai înțelege nimic! Ne fuge pamântul de sub picioare la propriu, asistăm cu toții pasivi la prăbușirea învățământului românesc. Experimentele facute în multele mandate de către pseudominiștri la Educație si Învățământ dar și pandemia au scos la suprafață putregaiul exisistent din tot ce înseamnă pregatirea, viziunea și sustțnerea financiară a educației în România.

Învățamântul online a fost o catastrofă, mai ales în mediul rural. Săracia şi populația neșcolită au arătat fața reală a Romaniei! Acum dezbatem daca revenirea la trimestre ar fi mai bună ca formatul semestrelor şi cand sa dam vacante pentru a nu ne lasa copii in frig la ore. România Educată înseamnă revenirea la structura din trecut? Conținutul programelor școlare nu ține pasul cu evoluția tehnologică și cerințele pieței muncii din România. Generația online nu este stimulată să se implice la adevaratul potențial, fiind supusă unei strategii vechi şi neperformante.

Reformarea reală a sistemului de învățământ era singura noastră șansă pe termen lung. Își bat joc de copiii României și viitorul lor!”, se precizează în comunicatul PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentKlaus Iohannis a discutat cu Joe Biden CRIZA de la graniță: Cum se pregătește România
Articolul următorPLANUL ASCUNS al lui Putin. Fost șef al Armatei: cât de pregătită este România în caz de război