România trebuie sa prioritizeze oprirea deşertificării si să acorde o importanță mai mare agriculturii românești si a alimentației cetățenilor săi, transmite Partidul Ecologist Român.

„De Ziua Mondială a Mediului primul turist al țării ne spune că direcția în care ne îndreptăm ca societatea este una corectă. El ne explică faptul că din ce în ce mai mulți oameni sunt atenți la utilizarea cât mai eficientă a resurselor, că există tot mai multe parteneriate între autorități locale, organizații neguvernamentale și școli care au în vedere tematici legate de mediu, conducând la înființarea de parcuri, la campanii de colectare selectivă a deșeurilor ori la monitorizarea constantă a calității mediului în multe comunități.

Practic, Klaus Iohannis ne transmite într-un limbaj împachetat festiv că românii și societatea civilă în general, au meritul pentru tot ce înseamnă evoluția privind protecția mediului înconjurător în Romania. Sigur că da! Mai bine își produc singuri energia decât sa plătească sume uriașe smecherilor din eneregie, mai bine cultivă fructe și legume decât să cumpere produse de import, modificate genetic, cu chimicale, mai bine învață sa colecteze selectiv și să își gestioneze singuri deșeurile decât sa aștepte firmele de casă ale partidelor sa își faca treaba, mai bine anunță ei furtul pădurilor decât sa astepte ca autoritatile de control sa îi arestesze pe cei ce încalcă legea și așa mai departe.

Astfel, cel mai important lucru pe care îl spune indirect președintele României eșuate, prin mesajul de astăzi, este că Guvernul, Parlamentul și în general autoritățile centrale, nu au rezultate în acest domeniu. Au eșuat! Concret, demnitarii se focusează pe PNRR și nu știu cum să-l mai fenteze adoptând o serie de fantasmagorii, corectând prostiile lăsate în urmă de Ghinea și USRisti, evitând astfel să facă ceea ce ar aduce cu adevarat rezultate acestei tranziții ecologice reale, de care avem nevoie. Nu ne ajută cu nimic sesiunile foto facute de parlamentari la acțiuni de mediu, promisiunile sau parerile de rău pe la TV. Nici măcar faptul că Iohannis a ieșit de 3 ori cu bicicleta în doua mandate ori că s-a pozat la un proiect fals și eșuat, “O pădure cât o țară ”. Trebuie schimbată si adaptată legislația pe tot ce înseamnă protecția padurilor, poluare, sustenabilitate, parteneriat durabil cu mediul înconjurător și siguranța existenţială a românilor. Prin lege sau prin Ordonanțe, că tot le plac lor OUG-urile.

Practic, ne confruntăm de mulți ani cu aceleași probleme: poluare, gestionarea deseurilor și tăierea pădurilor, având aplicat două infringementuri, pe poluare si taieri ilegale, de către Comisia Europeană. România trebuie sa prioritizeze oprirea deşertificării si să acorde o importanță mai mare agriculturii românești si a alimentației cetățenilor săi. Țara noastră trebuie să își gestioneze mai atent resursele, mai ales apa potabila. Implementarea SGR-ului (Sistemului de Garanție- Returnare pentru Ambalaje) a ratat toate termenele anunțate iar Klaus Iohannis ne promite că va face senzație odată implementat.

Cine știe ce ne mai spune când revine din Africa. Omul este pasionat de beletristică!”, au precizat reprezentanții Partidului Ecologist Român.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentAdministraţia Prezidențială, explicații după ce Carmen Iohannis a purtat bijuterii de 12.000 de euro
Articolul următorPER susține greva cadrelor didactice și ne declarăm solidari în aceste momente grele pentru ei