Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a patru ansambluri rutiere, 77.790 de kilograme de deșeuri din material plastic, aluminiu și zinc, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare, toate conduse de șoferi bulgari, cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri care proveneau din diferite materiale.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menționate, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre automarfare transporta cantitatea de 17.500 de kilograme deșeuri din aluminiu, două dintre acestea conțineau 40.030 de kilograme deșeuri din plastic, iar cel de-al patrulea autocamion transporta cantitatea de 20.260 de kilograme de deșeuri din zinc.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cele patru transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație diferite societăți comerciale situate pe teritoriul României.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferii celor patru automarfare au prezentat documentații de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentDosare penale pentru pescarii prinși pe baltă
Articolul următorMiron Mitrea, despre cazul exploziei de la Arad: “Poliția Română dă dovadă de slăbiciune”. De ce tace ministrul Bode