Garda de Mediu Timiş a anunţat că în urma ploilor torenţiale înregistrate în ziua precedentă, în zona Sânmihaiu Român, mişcarea apei la staţia de epurare din localitate a putut duce la o lipsă de oxigen care “a ameţit” peştii, nefiind vorba despre o poluare care să determine mortalitate piscicolă.

Câţiva cetăţeni au sesizat pe reţelele de socializare faptul că în apele râului Bega, în zona ecluzei de la Sânmihaiu Român, ar fi peşti morţi.

 

“Echipa de permanenţă din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş s-a deplasat, marţi, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale Apele (ABA) Banat la ecluza de la la Sânmihaiu Român, pentru verificarea unei sesizări cu privire la mortalitate piscicolă în zonă. La faţa locului, specialiştii din cadrul ABA Banat au prelevat probe, care vor stabili cu exactitate cauzele care au condus la aceste evenimente. La apariţia reprezentanţilor Gărzii de Mediu, pescarii care au colectat câteva bucăţi de peşti (care probabil erau ameţiţi din cauza lipsei oxigenului în apă), au dispărut. Din constatările de la faţa locului, putem spune că nu este vorba de o poluare, însă mişcarea apei de la staţia de epurare, în urma ploilor abundente de ieri , a putut duce la lipsa oxigenului în apă”, a informat Garda de Mediu Timiş pe site-ul oficial.

Conform aceleiaşi surse, fenomenul este atenuat şi nu s-a constatat mortalitate piscicolă pe Canalul Bega.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentDănuț Pop despre harababura din Guvern: ”Cred ca adevărații liberali se răsucesc in mormânt!”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Biografia neromanțată a lui Emil Boc. Căzătura care l-a propulsat în fotoliul de primar