Președintele Corpului Național al Polițiștilor (CNP), organizația Suceava, comisarul-șef Marius Ciotău, crede că polițiștii ar trebui recompensați cu un procent din valoarea lemnului confiscat.

Președintele CNP Suceava a dat ca exemplu cazul unui coleg care a confiscat, la o singură acțiune, 1200 mc cherestea, în valoare de peste un milion de lei. 

“Un procent din valoarea lemnului confiscat, care să fie câștigat legal, ca bonus, ar fi o variantă care ar mulțumi agentul constatator, dar per ansamblu ar crește și eficiența acțiunilor, cred eu.”, a subliniat Marius Ciotău.

Când era în vigoare vechiul Cod Silvic exista o motivație financiară pentru cei care făceau constatările, inclusiv pentru personalul silvic.

“Dacă vrem performanță eu zic că trebuie și motivație, o impulsionare a activității de constatare. Și o motivație directă pentru omul din teren, cel care muncește și constată fapta.”, a mai declarat Marius Ciotău.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentCât costă brazii naturali de Crăciun. Prețurile anunțate de Romsilva
Articolul următorDate năucitoare: inflația pentru mâncare, peste 25% – Semnal de alarmă: carnea ar putea să dispară de la raft