O situație extrem de gravă a fost descoperită la Săcălaz, lângă Timișoara. Aici, comisarii Gărzii de Mediu, au descoperit mai multe rape ilegale de gunoi, unde zăceau amestecate deșeuri din construcții, menajere, resturi de mobilă și vegetale.

În plus, gunoiul aruncat astfel, la întâmplare, în cantități mari, pune în pericol pânza de apă freatică din zonă, existând riscul poluării acesteia.

”Deși problema gestionării deșeurilor pe raza localității Săcălaz a mai făcut obiectul controalelor Gărzii Naționale de Mediu și au fost impuse măsuri, reprezentanții administrației publice locale nu au acționat în scopul refacerii și protecției mediului, nu au eliminat abandonările de deșeuri de pe raza comunei”, conform reprezentanților instituției. 

Comisarii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea Legii nr. 211 din 2011 privind regimul deșeurilor.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentPartidul Ecologist susține solicitările Asociaţiei Române a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA) și solicită Guvernului un plan realist de gestionare a situaţiei românilor întorși acasă
Articolul următor100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, “regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați