Alin Stoica a anunțat, miercuri seară, că noile măsuri de relaxare pentu scenariul verde ar putea intra în vigoare în București vineri, la miezul nopții. Dacă rata de infectare se menține și joi sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, va fi convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, a mai spus Prefectul Capitalei. 

Stoica a anunțat miercuri seară, la un post TV, că, după decizia Comitetului pentru Situații de Urgență privind măsurile de relaxare a restricțiilor, ”vineri, de la ora 00:00, vor intra în vigoare și vor fi aplicate.” 

Prefectul a declarat și că este posibil ca până la sfârșitul săptămânii viitoare rata de infectare să scadă sub 1 la mie, ceea ce va permite tuturor elevilor din Capitală să meargă fizic la școală.
”Dacă se păstrează acest trend și nu avem influențe din perioadele anterioare, când au fost relaxate lucrurile, e posibil să ajungem la 1 la mie. Pasul de descreștere e mai mic și s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a spus Stoica. 

Prefectul a adăugat că ”are puțin inima strânsă” în legătură cu posibilitatea creșterii numărului noilor infectări după minivacanța de 1 Mai. 
”Aș vorbi de 1 Mai, pentru că lucrurile s-au petrecut mai degrabă la mare. De Paște, aglomerația a fost de o oră la biserică. De 1 Mai am văzut la mare scene destul de îngrijorătoare. Am inima puțin strânsă ca nu cumva lucrurile să se întoarcă un pic”, a adăugat acesta. 

Alin Stoica a spus însă că este puțin probabil ca Bucureștiul să revină în scenariul roșu, având în vedere că numărul persoanelor vaccinate e în creștere.

Ce măsuri se vor relaxa dacă rata de infectare scade sub 1,5 cazuri la mia de locuitori: 
În scenariul verde, restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol vor putea funcționa la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este în prezent. 
Ar putea fi permise spectacole de tip drive-in, cu trei persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, și spectacolele în aer liber, cu participarea a cel mult 300 de spectatori.
Purtarea măștii și interdicția de circulație pe timp de noapte vor rămâne în vigoare.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDosar penal pentru uz de armă fără drept și braconaj
Articolul următorPER: ”Barna, penalul, demisia! Cum ar zice chiar pluseristii la suspecții cu dosare la DNA”