Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat, luni, după atacul terorist din Viena, pe care îl califică, într-un mesaj pe Twitter, ca fiind un “act de teroare atroce”.

“Veşti teribile de la Viena în seara aceasta. Condamn cu tărie acest atroce act de teroare. Condoleanţele mele familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România se solidarizează cu Austria”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis, pe Twitter.

Imagine

Reamintim că un atac armat a avut loc luni seară, în jurul orei 20.30, ora României, în mai multe locuri din centrul Vienei. Cel puțin o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite. Poliția a confirmat că există un singur mort și că un atacator dintre cei trei presupuși atentatori a fost ucis.

Ministrul austriac de Interne a catalogat atacul drept unul „aparent” terorist. A intervenit și armata. Forțele armate protejează centrul capitalei Austriei, iar poliția continuă, în noaptea de luni spre marți, căutările celorlalți atacatori.

Atacul a avut loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria din cauza accelerării epidemiei de coronavirus.

Articolul precedentAEP a făcut publice sumele intrate în conturile partidelor după alegerile locale
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 101. De ce are Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu noroc la femei