Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri PSD după ce comisiile parlamentare au modificat miercuri rectificarea bugetare, cel mai important amendament aprobat fiind cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Întrebat dacă va promulga o lege dorita de PSD privind acordarea unui stimulent de risc de 500 de euro pentru cadrele didactice, Klaus Iohannis a spus:

„Va voi spune cand o am in fata. Dar pot sa va spun un lucru care sincer m-a intristat si chiar m-a suprirs un pic. Azi in comisiile de buget reunite PSD-ul cu sprijinul unor traseisti a votat cu amendamente proiectul rectificarii bugetare si daca s-ar aplica tot ce au votat PSD-istii ar costa peste 6% din PIB in restul acestui an si anul viitor. Acesti bani nu exista si constatam ca PSD nu a invatat nimic si vrea sa detoneze finantele publice ale Romaniei. Astfel de apucaturi electoraliste am mai vazut la PSD-ul lui Dragnea din 2016, se vede ca PSD nu a inventat nimici nou si reia acelasi ciclu de promisiuni fara acoperire in speranta ca vor prinde cateva voturi dar nu vor prinde”, a declarat șeful statului.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Radu Oprea, ministru la evaziune, anchetat pentru spălare de bani
Articolul următorBEC anunță că a admis două alianţe electorale pentru alegerile parlamentare