Președintele PER, Dănuț Pop, vede criza plagiatelor ca fiind o pată în istoria guvernelor României dar si a universitătilor și a profesorilor coordonatori de doctorat.

„Această criză a plagiatelor va rămâne fără îndoială ca o pată în istoria guvernelor României dar si a universitătilor și a profesorilor coordonatori de doctorat. Și mai gravă de atât este declarația președintelui României care vorbește despre o lege care să vizeze doctoratele viitoare, subliniind ca nu și pe cele trecute. Altfel spus, marionetele lui Iohannis pot sta liniștite!

O parte din actuala clasă politică nu constituie un model pentru tinerii care urmează sau își doresc să urmeze o cursuri universitare sau preuniversitare. O teză de doctorat nu este o simplă lucrare, reprezintă o cercetare amanunțită într-un anumit domeniu și care aduce elemente de noutate, o plus valoarea în literatura de specialitate.

Premierul Ciucă, ținut de mână de tătucul său, cel care îți transferă consilierii prezidențiali în Guvern, aduce un mare prejudiciu de imagine atât elitei politice cât și întregii societăți academice. Președintele țării nu ar fi trebuit să permită asta în “România Educata”.

Sitemul de învațământ este în mare criză, problema doctoratelor plagiate, analfabetismul politic, abandonul scolar, bursele de merit și sociale și mai ales, materiile de studiu nu reflecta nevoile pieței muncii din România. Prin declarația sa, Klaus Iohannis a pus cruce învatamatului universitar, preuniversitar și cecetării știițifice din România! Să nu uităm!

Generațiile viitoare trebuie să afle!”

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPrimăriile Salcia Tudor și Victoria amendate de Garda de Mediu
Articolul următorPrimăria Bușteni a fost amendată de Garda de Mediu cu 57.000 de lei