Un primar din Vâlcea, care înainte de alegeri a schimbat carnetul de partid, a aflat la câteva zile după alegeri că fost lăsat fără noul mandat, fiindcă a încălcat legea.

Joi noaptea, 1 octombrie, un popular primar din Vâlcea, reales duminică, 27 septembrie, şi-a anunţat alegătorii din Păuşeşti – Otăsău, pe pagina sa de socializare, că nu mai poate să-şi exercite funcţia, pentru că a fost suspendat printr-un ordin de prefect.  

Cătălin Avan a ajuns primar în 2016, după ce a câştigat un mandat din partea Partidului Naţional Liberal (PNL). În urma unor neînţelegeri politice, pe final de mandat a trecut la Partidul Ecologist Român (PER). A fost reales în funcţie, de această dată ca reprezentant PER.   

Printr-un ordin de prefect, semnat la data de 29 septembrie şi primit în data de 1 octombrie, i s-a adus la cunoştinţă că şi-a pierdut mandatul de primar în luna august, din momentul în care a apărut oficial ca reprezentant al altui partid. Prin urmare, tot ce a semnat după acea dată ar fi nul de drept, inclusiv organizarea alegerilor.   

În postarea sa de pe Facebook, Cătălin Avan acuză jocul murdar făcut de foştii colegi de partid şi implicit de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul de Vâlcea Sebastian Fârtat, care l-a anunţat abia după două luni că şi-a pierdut calitatea de primar, şi susţine că va contesta în instanţă ordinul pe care îl consideră drept o „aberaţie juridică”.    

Sursa: adevarul.ro

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentDouă dosare penale dintr-un singur foc pentru un bărbat din Zemeș
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 79. Singur acasă, varianta cu sânge albastru