Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, anunţă că a formulat plângeri penale, atât la adresa viceprimarului Pîrvulescu Virgil pentru uzurparea funcţiei şi abuz în serviciu, cât şi pe numele inspectorului general şcolar Andreianu Mihaela, pentru complicitate la aceste fapte penale. Demersul a fost făcut după ce viceprimarul şi conducerea Inspectoratului Şcolar General Vâlcea au făcut demersuri pentru înfiinţarea after-school în clădirea fostului Liceu Oltchim, scrie News.ro.

Într-o scrisoare deschisă adresată, joi, unităţilor şcolare din Municipiul Râmnicu Vâlcea primarul oraşului Mircia Gutău (PER) îi acuză pe viceprimarul Virgil Pîrvulescu (PNL) şi pe şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Mihaela Andreianu, de încălcarea „grosolană” legii pe motiv că cei doi au făcut demersuri privind înfiinţarea unui after-school în clădirea fostului Liceu Oltchim.

„Subliniez faptul că viceprimarul Pîrvulescu Virgil nu avea nicio calitate de a iniţia un astfel de demers, nefiind împuternicit de către primar în acest sens şi neavând nici mandat din partea Consiliului Local. Extrem de grav este şi faptul că în cuprinsul acestei iniţiative, viceprimarul Pîrvulescu Virgil a angajat, fără temei legal, bugetul local printr-o serie de cheltuieli ce ar reveni administraţiei locale: utilităţile aferente clădirii fostului Liceul Oltchim, finanţarea a 80% din costurile programului, asigurarea transportului elevilor cu microbuze şi a unei mese zilnice etc. Fac un apel către unităţile şcolare care au primit, prin intermediul IŞJ Vâlcea, această adresă semnată de viceprimarul Pîrvulescu Virgil să nu dea curs unui astfel de demers, complet nelegal şi abuziv. Informez public, totodată, că Municipiul Râmnicu Vâlcea a formulat în data de 30.05.2022 plângeri penale atât la adresa viceprimarului Pîrvulescu Virgil pentru uzurparea funcţiei şi abuz în serviciu, cât şi pe numele inspectorului general şcolar Andreianu Mihaela, pentru complicitate la aceste fapte penale”, transmite primarul Mircia Gutău în scrisoaeea deschisă.

Edilul cataloghează demersul viceprimarului drept „unul strict electoral (o etapă de care alesul liberal nu se poate desprinde nici acum, la aproape doi ani de pierderea alegerilor locale), politicianist şi lipsit complet de fundamente legale sau realiste”. Gutău mai susţine că primăria oraşului a făcut şi va face toate eforturile permise de legislaţia în vigoare şi de posibilităţile financiare pentru asigurarea celor mai bune condiţii de studiu pentru elevii şi preşcolarii din Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Realitatea Ecologista