Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, președinte al Partidului Ecologist Român, va candida în 2024 din partea PSD. Gutău a fost prezent vineri la conferința de presă a PSD, alături de Marcel Ciolacu.

Gutău a fost în trecut membru PDL, devenind eroul involuntar al unei erori judiciare. Anchetat de DNA și condamnat pentru corupție, Gutău a câștigat la CEDO în temeiul încălcării dreptului la un proces echitabil. La rejudecare, edilul a fost achitat definitiv.

„Lui Mircia Gutău eu nu știu câtă nedreptate i s-a făcut? Dvs știți în detaliu. S-a plâns Mircia Gutău vreodată? Niciodată! A mers demn, și-a câștigat toate drepturile, a închis și la CEDO și peste tot. Tot respectul! Domnu’ primar, jos pălăria! A știut foarte bine ce a făcut și ce nu a făcut. Sunt și cazuri foarte clare. Acum ce vreți, să mă duc să mă spânzur prin fața a nu știu ce instituție sau să îmi dau cu benzină? Nu am s-o fac! Cu adevărat este toleranță zero la corupție, dar este toleranță zero și la încălcarea drepturilor omului. Dacă trebuie să modificăm legislația în acest sens, trebuie să o facem. O facem normal, discutând cu toți cei implicați. Asta este abordarea corectă. Eu nu vreau să se mai întâmple în România ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău. Nu mai vreau să îmi aduc aminte de acele vremuri, de acea telejustiție. Vreau o Românie normală!“, a declarat Marcel Ciolacu.

Mircia Gutău a afirmat că se va înscrie în PSD înainte de alegerile din 2024. Legislația actuală prevede că un primar își pierde mandatul dacă demisionează din partidul din partea căruia a fost ales. Gutău va candida în tandem cu președintele CJ Vâlcea, social-democratul Constantin Rădulescu.

„În momentul de faţă, nu mai sunt nici interimar (președinte PER – n.r). Am dat delegaţia unui coleg din Partidul Ecologist Român. Le-am spus colegilor care este intenţia mea. Deci, echipa câştigătoare nu se schimbă, cum v-am spus. De şapte ani colaborez cu Costi Rădulescu perfect. Ceea ce s-a făcut în municipiul Râmnicu Vâlcea se datorează şi consilierilor PSD, care împreună cu consilieri PER au votat hotărârile de Consiliul Local şi îmi doresc ca de aici încolo să mergem chiar în echipă şi să facem proiecte majore pentru că știți ce greu este când nu ai o majoritate de două treimi în Consiliul Local. Toată echipa mea, în proporție de 98% mă va urma și împreună cu echipa solidă a PSD vom învinge. Acesta este scopul fiecărui politician”, declarat Mircia Gutău.

În situația lui Mircia Gutău se află și Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, care a anunțat recent că va candida în 2024 din partea PSD. De asemenea, primarul independent al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a decis și el să se înscrie în PSD.

O adevărată lovitură ar putea fi dată de PSD la Arad, unde, potrivit unor surse, se negociază cooptarea primarului Călin Bibarț, în prezent membru PNL.

Potrivit unor surse politice, nici liberalii nu stau degeaba în această perioadă. Profitând de popularitatea scăzută a USR, liberalii sunt în negocieri cu primari USR din două municipii importante.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentRomânia, la masa producătorilor de top – Primul autobuz electric produs în țară, lansat de Automecanica Mediaș la Bruxelles
Articolul următorDezvăluiri incendiare la Culisele Statului Paralel: adevărul zdrobitor despre investițiile din Deltă. Partidele politice își ascut armele