Procurorii DNA au început o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. DNA are suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obtinerea de foloase materiale pentru sine sau altul. Și Comisia Europeană se arată îngrijorată de acest caz.

Procurorii DNA au deschis dosar penal in rem în cazul ursului-trofeu ucis de prinţul austriac. 

“Procurorii din cadrul DNA efectuează acte de cercetare pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, în legătură cu modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare pentru unele specii de animale sălbatice, în contextul uciderii, în luna martie 2021, a unui exemplar din specia urs brun, din aria protejată Oituz – Ojdula.

Cazul ursului Arthur, în atenția Comisiei Europene: „Cercetăm detaliile, urmărim cu mare atenție”

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent”, a declarat comisarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European. El a răspuns unei interpelări din partea europarlamentarului român Nicolae Ștefănuță (grupul Renew Europe), potrivit Politico.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMarian Vanghelie, despre implicarea Serviciilor în politică: Ponta, Maior și Coldea stabileau cine va fi arestat. Fostul edil promite dezvăluiri explozive
Articolul următorIa pastila SRS. Guvernul îi iartă pe bunii platnici