”Dl economist Fl- Vasile Cîțu, ca membru de partid și ca prim-ministru, alături de președintele Emil Constantinescu, reprezintă cele mai grave accidente politice ale PNL, din 1875 încoace. Personal, nemijlocit, cunosc implicarea deloc „academică”, a dlui Constantinescu, într-o afacere cu arabi, dolari și Cantina studențească. Prinzând de veste, dl rector și-a dat demisia , devansând, astfel, iminenta destituire a ministrului . Dincolo de abilitățile profesionale, pe care nu le discut, ca membrii de partid, cei doi sunt pseudopoliticieni care fac politicărie și nu politică de stat . Așa cum adesea se întâmplă, un favorabil concurs de împrejurări, i-a propulsat într-un mediu atât de străin lor, încât se învârt în cerc, într-o jalnică dibuială.
Adolescentul Vasile Cîțu, scăpat de sub supravegherea părinților și ajungând în vâltoarea libertăților americane, s-a nărăvit la dedulciri de care nu a avut parte acasă. În mijlocul atâtor libertăți i s-au desferecat năravurile latente, estompate, poate și de educația părinților.
Vasile Câțu, bărbat întârziat, s-a aruncat cu frenezie în caruselul zgubiliticilor, loviți de boleșnița alcoolului și a drogurilor, devenind client cu acte al pușcăriei de dincolo de Ocean. Mediul depravat care a adoptat acest firav omuleț, pentru protejare, l-a învățat să pozeze cu imaginea intelectualului rasat, a profesionistului expertizat la universități înalte, profund preocupat de mai binele semenilor, de ridicare a gradului lor de civilizație. Se cunoaște că un creier inundat de aburii alcoolului și ai drogurilor, pentru scurt timp, devine mai „sprinten” și conferă un curaj care prefigurează tupeul fără limite. Acest context nenorocit, dramatic de păgubos pentru el dar mai ales pentru nația română, îl împinge pe Vasile Cîțu să mintă cu emfază, să mintă senin, nonșalant, să mintă uitându-se inconștient în ochii noștri.
Pentru el suntem o masă de idioți care trebuie să-l privim și să-l ascutăm ca pe un serafim, ca pe un feroce păzitor al vieților noastre de pigmei. Numai un om cu dramatice disfuncții psihice și intelectuale poate promite bieților pământeni că le va pune aripi, că vor zburda pe bolta albastră, printre aștrii, exultând de fericire . Delirul lui Hitler, delirul lui Stalin , luate împreună, sunt o biată indigestie, ordinară ! Rămânerea lui Vasile Câțu în fruntea Guvernului ca și câștigarea funcției de președinte al PNL, reprezintă, pentru liberali, biletul la business class, într-un super avion care-i va duce în istorie, la locul de acum 146 de ani, iar pentru noi, pentru cei mulți și creduli reprezintă drumul spre numeroase restricționări și înfometare, ingredientele unei pârjolitoare revolte !
În situația actuală, gravisimă, pentru liberali, dar și pentru noi ca administrați, varianta Ludovic Orban este colacul de salvare, până la mal. Liberalii înfierbântați de Vasile Câțu, repede, repede vor deconta totul, și cu dobândă!
Mai au timp SĂ DISCEARNĂ EI pentru poporul asta lipsit de noroc. Trăiesc și ei printre românii a căror revoltă împotriva neajunsurilor, aproape că a atins punctul de fierbere !”
 
Prof. Constantin Filip,
președinte PER Teleorman.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentDan Motreanu: România este primul producător de miere din UE
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Bunurile lui George Enescu, licitație controversată