Un nou scandal ia amploare în Sănătate. Se pare că există suspiciuni asupra diplomei de licență a ministrului Vlad Voiculescu.

Deși el susține că a absolvit cursuri 2 în 1, de licență și master, în doar patru ani, la Universitatea din Viena, chiar un profesor din cadrul instituției de învățământ din Austria contestă vehement diploma.

Imagine

Jurnaliștii site-ului criticii.ro au publicat o investigație amplă în care dezvăluie ciudățeniile din CV-ul lui Vlad Voiculescu, alintat „Boierul” de colegii săi de la liceul din Pucioasa. Voiculescu a avut o carieră fulminantă în cadrul instituțiilor financiare din Austria fără a avea studii universitare.

Voiculescu a spus că și-a dat restanțele după 10 ani 

Ministrul Sănătății a spus că nu și-a terminat studiile la timp și că a rămas cu două restanțe. Abia peste 10 ani a revenit, spune el, în Universitate și a susținut atât restanțele cât și examenul de absolvire. Horea Mihai Bădău, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, a declarat pentru criticii.ro că există mari semne de întrebare vizavi de această poveste: „El spune că avea două restanțe la momentul părăsirii facultății, apoi nu mai pomenește deloc acest subiect. În 10 ani de zile ar fi fost exmatriculat, așa cum a pățit Allen Coliban la Universitatea Politehnica din București – a fost exmatriculat pentru că nu a dat examenele la două laboratoare. Într-adevăr poți să finalizezi studiile fără examen de licență, dar dacă nu îți dai toate examenele la timp, ești exmatriculat. La Universitatea din București trebuie să cumperi un semestru de grație și să-ți dai examenele. Dacă nu-ți dai examenele, ești exmatriculat în mai puțin de 3, nu 10 ani, de la orice formă de învățământ universitar la zi din UE. Deci nu a urmat cursuri cu frecvență la zi.”, a declarat lectorul Horea Mihai Bădău pentru criticii.ro.

Univ.Prof. Dr. Gerhard Speckbacher: „Meisterklasse Osteuropa este un program separat de 1 an pentru studenți talentați din Europa de Est, care nu este oficial diplomă, dar toți studenții care finalizează cu succes acest program (precum domnul Voiculescu) primesc un certificat. După cum se poate vedea din „Diplomurkunde”(certificatul) pe care l-ați atașat, domnul Vlad Vasile Voiculescu a finalizat cu succes „Diplomstudium Betriebswirtschaft”.

O altă întrebare: Durata studiilor?

Și jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pune sub semnul întrebării studiile lui Voiculescu așa cum apar ele în CV-ul acestuia.

Acesta scria pe inpolitics.ro că CV-ul oficial al ministrului are o mică lacună: nu prezintă perioada studiilor, despre care aflăm că au fost făcute la Viena, la una dintre cele mai prestigioase universități europene, Vienna University of Economics and Business Administration. Din interviuri mai vechi, aflăm, însă, că el a început studiile acolo în 2001, la vîrsta de 18 ani, direct de pe băncile liceului din Pucioasa.

O diplomă destul de bizară, la o primă impresie, pentru că poartă numele de ”Notificare” (Bescheid) și prevede că este un act care poate fi contestat de oricine interesat, în termen de două săptămîni. În plus, o anume formulare cam neortodoxă trimite cu gîndul că notificarea constituie, de fapt, acceptul pentru cursurile de masterat și nu absolvirea lor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentUluitor. Premierul Cîțu a cerut 1 milion de euro daune unei bănci pentru că „l-a izolat”
Articolul următorSondaj: Cum stau partidele, dacă mâine ar avea loc alegeri în București?!