Reprezentanţii Comunităţii Declic protestează, miercuri, în faţa Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la calitatea aerului, după cum au anunțat într-un eveniment creat pe Facebook.

Aceştia îi vor solicita ministrului Costel Alexe măsuri urgente pentru oprirea poluării din marile oraşe, informează realitatea.net

În semn de protest, membrii Declic au anunţat că vor purta măşti de gaz şi vor afişa pancarte în formă de nori, cu mesaje adresate autorităţilor.

”Te-ai săturat să te plângi că aerul e irespirabil și nimeni nu face nimic? Atunci vino miercuri, la ora 13:00, în fața Ministerului Mediului, la acțiunea Declic. Cerem măsuri împotriva poluării!

Dacă ești la serviciu, renunță la pauza de prânz și vino să militezi pentru aerul pe care îl respiri. Aerul poluat ne ucide”, se arată în eveniment.

”Te așteptăm, miercuri, 4 martie, de la ora 13.00, în fața Ministerului Mediului.
 
”Îi ducem ministrului Costel Alexe cele 14 000 de semnături ale membrilor Declic, împreună cu petiția prin care cerem să transmită în timp real măsurătorile privind calitatea aerului. 

Vom purta măști de gaze pe față și vom aduce cu noi bannere cu mesaje prin care să atragem atenția. 

Solicităm modernizarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, astfel încât să funcționeze la cel puțin 85% din capacitate. Doar așa vom ști exact care sunt cifrele despre poluarea aerului.

Aerul în Capitală și în alte orașe din țară a devenit irespirabil. București, Brașov și Iași se află deja sub monitorizarea Comisiei Europene și alte 10 sunt la un pas de a ajunge în această situație, din cauza poluării excesive și a raportărilor eronate.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea aerului este responsabilă de 29% din decesele cauzate de cancerul la plămâni și 24% din decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Studiile OMS arată că poluarea ar fi responsabilă inclusiv pentru demență și boli cardiovasculare”, mai spun reprezentanții Declic.

Articolul precedentAlo, Guvernul? Mă sufoc. Cine răspunde?
Articolul următorAutoritățile atentează la siguranța națională?