Garda de Mediu Constanța a amendat cu 100.000 de lei Rafinăria Petromidia Năvodari pentru că nu a luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării în timpul lucrărilor de revizie ca urmare a exploziei din 2 iulie, potrivit unui comunicat al instituției.

“Pentru solutionarea unor petitii transmise instituției noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau în lucrări de revizie – curatare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021.

S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, în valoare de 100 000 lei,” transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Garda de Mediu Constanța a amendat în luna iulie  Petromidia cu 50.000 lei pentru că nu au fost nerespectate prevederile legale privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase.

Sursa foto Garda de Mediu Constanța/Facebook

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”
Articolul următorIohannis: Nu putem să învingem pandemia de COVID-19 prin discriminare, ci prin vaccinare