Liderul delegației române din PPE, Rareș Bogdan, dorește să propună omologilor săi din Parlamentul European redistribuirea sumei alocate programului Green Deal către sistemul de sănătate publică, în contextul luptei cu pandemia de coronavirus. 

„Va trebui să ne bazăm foarte mult, pe de o parte, pe aducerea de bani europeni. Dacă Germania, Italia și Franța au astăzi probleme, dacă Marea Britanie și Statele Unite cu cel mai puternic oraș al lumii, New York, dovedesc că au probleme în fața unei astfel de pandemii, este obligatoriu să ne redirecționăm complet atenția întregii Uniuni Europene spre sistemul de sănătate publică din Uniunea Europeană”, a declarat Rareș Bogdan la B1 TV. 

Ideea politicianului novice în jocurile puterii poate înfierbânta mințile activiștilor de mediu, Rareș Bogdan riscând chiar să și-o pună în cap pe însăși Greta Thunberg. 

Green Deal este un pact ecologic care urmărește reducerea poluării, bazat pe fonduri de 1000 de miliarde de euro, pentru următorii 10 ani. 

Conform raportorului PE pentru Green Deal, europarlamentarul român Sigfried Mureșan, “către România vor veni 7,5 miliarde de euro, fonduri nerambursabile, bani suplimentari față de tot ceea ce a fost alocat până acum de la nivel european pentru zonele cele mai puternic afectate. Și aici care este poziția mea: nu vreau ca acești bani care vor merge în valea Jiului să meargă din nou spre reconversie profesională, spre măsuri pe care le-am văzut în ultimii 20-30 de ani că au un impact limitat asupra dezvoltării economice. Vreau ca banii să meargă în crearea de locuri de muncă, în dezvoltarea economică și aici soluția este în primul rând antreprenoriatul. Finanțați IMM-urile, finanțați întreprinzătorii, tinerii întreprinzători, mai ales cei care investesc în cercetare, în inovare, care vor să lanseze noi produse, noi servicii!”

În condițiile astea, când ne paște o criză economică, își asumă Rareș Bogdan sistarea unor investiții de miliarde într-o zonă și așa năpăstuită de nesăbuința și nepăsarea atâtor regimuri politice, doar pentru cateva secunde de glorie mediatică?

Articolul precedentVânt puternic, poluarea persistă. Victima: MOGOȘOAIA
Articolul următorPartidul Ecologist Român solicită Guvernului restricționarea exportului de cereale pentru acest an