Liderul PER, Dănuț Pop, a postat pe pagina personală de facebook o serie de recomandări pentru București și municipiile din țară în vederea reducerii poluării.

”Sub sloganul, ’’STOP! Azi mașina stă pe loc!’’, s-a lansat campania care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.
Pentru ca viitorul este ECO-CITY ii recomandam ministrului Tánczos Barna sa aiba in vedere sustinerea si promovarea ca toate institutiile statului cat si administratiile locale sa aiba in dotare masini electrice
Orasele si municipiile din Romania au nevoie de o schimbare totală de paradigmă față de abordările primarilor din trecut. Recomandam pentru Bucuresti si municipiile din tara:
-Taxa de aglomerare pentru accesul în inelul zero al Bucureștiului, cu excepția celor care au domiciliul sau care au locul de muncă în zonă va merge intr-un fond pentru crearea pistelor de bicicletă și a Centurii Verzi a Capitalei
– Urgentarea lucrărilor de modernizare a Centurii București în regim de autostradă, lucrări care includ extinderea acesteia
– Îmbunătățirea infrastructurii de moni­torizare a calității aerului
– Amenajarea de parcări la limita administrativă a orașului și corelarea acestor zone cu transportul public.
– Extinderea rețelei de acoperișuri verzi sub titlul “ Fii ECO la mansardă”
– Crearea unei Centuri Verzi în jurul Bucureștiului, prin plantarea de arbori (cel puțin două inele)
– Realizarea pistelor de bicicletă
– Ridicarea obligatorie a gunoiului în intervalul orar 00.00- 06.00
– Înființarea benzilor de urgență pe bulevardele din București, acolo unde nu există și luarea măsurilor pentru respectarea regulilor de circulație în acest sens (monitorizare, amenzi)
– managementul gestionarii deșeurilor- colectare selectiva
– iluminatul stradal cu leduri
Dreptul la viață, sănătate, siguranța existențială și bunăstarea fiecărui cetatean sunt condiționate de modul cum îi protejăm și mai ales, de cum gestionăm componenții mediului înconjurător”.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCompania AstraZeneca, prima explicație oficială în controversa loturilor suspecte: „NU există nicio probă a unui risc agravat de formare a unor cheaguri de sânge”
Articolul următorIa pastila SRS! Spionii scapă de coronavirus