Țara noastră este prima țară din Uniunea Europeană care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene. Este anunțul făcut la Televiziunea publică de către Ursula Von der Leyen. Conform acesteia, prima tranșă de 150 de ventilatoare a fost deja contractată și urmează să ajungă în România, înainte de a fi trimise în țările care au nevoie de ele, inclusiv Spania și Italia.

Pe 19 martie, Comisia Europeană a anunțat că va crea un stoc strategic de echipamente medicale, precum ventilatoare și măști de protecție, pentru a ajuta țările UE în contextul pandemiei Covid-19.

Comisia finanțează 90% din stoc. Centrul de coordonare pentru răspunsuri la situații de urgență gestionează distribuția echipamentului pentru a se asigura că acesta merge acolo unde este cel mai mult nevoie.

“Am creat un stoc strategic comun de echipamente medicale ale UE. Este prima dată când reușim să facem acest lucru, prin mecanismul de protecție civilă, rescEU. Vom achiziționa aceste materiale cu banii UE și le vom trimite în țările care au cel mai mare nevoie de ele. Sunt mândră și recunoscătoare că România s-a oferit să fie prima țară europeană care a achiziționat și găzduit, în numele UE, ventilatoare”, a declarat von der Leyen pentru TVR.

Articolul precedentPartidul Ecologist Român solicită Guvernului restricționarea exportului de cereale pentru acest an
Articolul următorMinistrul Alexe aruncă praf în ochii românilor