Directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, a declarat, în emisiunea live ”România în realitate”, că alegerile locale ar trebui să aibă loc la data stabilită, cu condiția ca alegătorii să respecte măsurile de combatere a transmiterii virusului. ”Ideea este să ne dorim să avem democrație”, a transmis Moraru, întrebat dacă alegerile ar trebui amânate.

Întrebat dacă alegerile locale, programate pentru 27 septembrie, ar trebui amânate pe fondul creșterii numărului noilor infectări cu Sars-Cov-2, directorul Institutului pentru Politici Publice a precizat că ”dacă nu avem alegeri, nu mai avem democrație”. Acesta a subliniat că o condiție esențială este ca cetățenii să respecte măsurile de protecție stabilite de specialiști.

”Cel mai important lucru este că pierde democrația. Când cineva îmi spune să amânăm alegerile, îi sugerez să spună că suspendăm democrația. (….) Dacă mergem la mall, la supermarketuri, unde uneori stăm la coadă, înghesuiți, la fel se poate și la secția de votare. Eu, când mă duc să votez, interacționez cu un singur om”, a declarat Adrian Moraru.

”Respectând măsurile, așa cum le respecți când te duci la biserică, supermarket, club, putem merge și două minute la vot. (…) În campanie, se va stabili, cel mai bine prin lege, că nu sunt permise adunările publice”, a mai spus directorul IPP.

Articolul precedentProiect adoptat în Senat: Data alegerilor parlamentare va fi stabilită de către Legislativ
Articolul următor”România în realitate” live: Politologul Andrei Țăranu: Alegerile locale ar trebui amânate cel puțin până când vom ajunge pe un platou