De Ziua Națională a României, pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București a postat un mesaj halucinant, care poate fi interpretat și ca o amenințare directă la adresa Republicii Moldova. Ministrul de Externe Serghei Lavrov apreciază că  Moldova va fi următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moldova este destinată să fie următoarea „victimă” în războiul hibrid declanșat de Occident împotriva Rusiei.

Bruxelles-ul, NATO și UE au torpilat atunci fără ceremonii documentul deja parafat de Chișinău și Tiraspol, iar acum ucide și formatul 5+2, ultimul lucru care a mai rămas din eforturile comune privind reglementarea transnistreană. De fapt, Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid împotriva Rusiei declanșat de Occident, a declarat Lavrov.

Autoritățile moldovenești, fiind dependente politic și financiar de România, se grăbesc să atragă republica în proiectele antirusești ale Bucureștiului, supravegheate de SUA și NATO.

Vladimir Putin le cere rușilor să se pună pe făcut copii: “Hai să reînviem aceste tradiții excelente”

Acest lucru a fost semnalat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a subliniat că Occidentul oferă Moldovei rolul unei a doua Ucraine.

Liberalii moldoveni își sperie concetățenii cu „tancuri rusești și soldați violatori”, cerând unificarea urgentă cu România și îndemnând migranții moldoveni din Italia, Portugalia, Spania, Franța, Grecia, Polonia, Germania și Cehia să se pronunțe în favoarea unificării. În același timp, chiar și la o întrebare atât de provocatoare „Dacă Federația Rusă atacă Moldova, ce ar trebui să facem?”, 29% dintre moldoveni s-au pronunțat în favoarea capitulării necondiționate, iar 9,7% – pentru neutralitate.

În total, 38,7% dintre moldoveni nu intenționează să ia parte la un război cu Rusia, dar simplul fapt de a pune o astfel de întrebare respondenților moldoveni indică o încercare de a încălzi republica până la gradul unui conflict armat, se mai spune într-o analiză a publicației pro-Kremlin inprimalnie, preluată pe pagina Ambasadei Rusiei.

Sursa: Newsinn

Articolul precedent1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului
Articolul următorNicolae Ciucă: În fiecare an, în România avem aproximativ 116 kg de ambalaje pe cap de locuitor, din care se reciclează mai puţin de jumătate. În Dunăre pe zi ajung aproximativ 4,2 tone de ambalaje