Polițiștii din Alba au reținut 6 persoane care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.  În perioada 2018 – 2020 ar fi sustras, din fondul forestier național, peste 1.900 de metri cubi de material lemnos. Polițiștii au ridicat documente și au aplicat sechestru pe 4 terenuri și un autoturism de lux. Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de şase persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 60 de ani, care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare şi complicitate la ultimele două infracţiuni.

Poliţiştii au efectuat, marţi, 18 percheziţii la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier național, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoțire false. Prejudiciu a fost estimat la peste 570.000 de lei, potrivit realitateadealba.net

Articolul precedentSeceta face ravagii în toată țara!
Articolul următorRazie de AMPLOARE în satul Sintești, din județul Ilfov, pentru depistarea persoanelor care ard deșeuri