Declarațiile preşedintelui Klaus Iohnnis, lipsite de solidaritate civilă cu privire la forma aparută în presă a legilor securitații, nu au generat decât dezbateri TV ci şi un anunt  de protest din cauză că Serviciile de informații sunt lăsate să își creeze propriile legi. 45 de ONG-uri au emis solicitări de clarificări şi o serie de intrebări cu privire la aşa-zis-ul draft, susține Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER).

”Partidul Ecologist Român a reacționat printre primii şi a condamnat forma modificărilor aparută în presă. Circuitul  neobişnuit şi caracterul secret al modificărilor, lipsa de transparență si a dezbaterii publice, inexistența unui autor asumat precum şi caracterul nedemocratic al modificărilor legislative sunt punctele pe care ecologiştii le amintesc in cadrul acestui comunicat.

Partidul Ecologist Român consideră ca reprezentanții  serviciilor de informatii ar trebuie sa fie mai discreți în activitatea lor, că o democrație nu se consolidează sporind puterile serviciilor asupra civililor cu încalcari ale drepturilor omului si in niciun caz lărgind influența acestora în Justiție.

Klaus Iohannis ar trebui să fie preşedintele românilor, nu al Serviciilor!”, susține șeful PER într-un comunicat remis presei.

Sursa: Realitatea Ecologista