Dănuț Pop, liderul PER reamintește guvernanților cele două soluții propuse de partidul său, care ar scădea prețurile la facturile românilor: “În acest context actual de criză de securitate și de instabilitate financiară, în care prețurile la carburant și la curent explodează, în care rușii pot oricând să întrerupă alimentarea cu gaze, PER reamintește că a propus de nenumărate ori singurele soluții la această problemă a dependenței externe de resurse: naționalizarea prin răscumpărare a societăților de distribuție sau dacă nu, crearea unei companii de stat la care acesta să fie distribuitor. Evident că guvernanții s-au făcut că nu ne aud.

Ideea este că românii plătesc mai mult pe propriul lor gaz decât pe cel importat. În 2021, au fost perioade lungi în care gazul românesc a fost cu peste 50% mai scump faţă de cel importat. Înainte de toate însă, să ne uităm mai întâi la cine asigură producția internă de gaze: OMV Petrom și Romgaz. OMV Petrom este controlată de OMV, cu alte cuvinte de statul austriac, iar ambele companii au tăcut mâlc până acum. Deci, o firmă cu acționariat străin vinde gazul românesc la un preț cu 50% mai mare decât ce cumpărăm din afară. NU putem accepta așa ceva! Este inadmisibil și imoral față de români!

Din aceste cauze, poziția PER rămâne constantă. Solicităm naționalizarea companiilor de furnizare a gazului. A venit momentul să tăiem aceste firme intermediare care nu apără interesele cetățeanului român! A venit momentul ca românul să beneficieze de ceea ce îi aparține pe drept lui! Adică resursele României. Asta, până nu vin rușii să ni le exploateze ei, că noi oricum n-am fost în stare.” susține Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentComisia Europeană a rambursat României peste 420 de milioane de euro din plăţile AFIR pentru agricultură
Articolul următorPolițiștii au descins pe Plaja Corbu. Construcțiile trebuie demolate