Un sondaj INSOMAR dat publicității detonează scena politică din România. Polii puterii s-au inversat, iar perferințele românilor în materie de conducători au depășit toate așteptările! În cine își pun românii baza când vine vorba despre viitorul țării?
Politicienii români se află în fața celui mai mare examen din întreaga carieră: potrivit celui mai recent sondaj INSOMAR prezentat, în exclusivitate, de Realitatea PLUS, polii puterii s-au schimbat radical!
Încrederea românilor în actuala coaliție scade, se pare, de la o zi la alta. Dacă până acum bătălia se dădea între PSD și PNL, iată că, potrivit celui mai nou sondaj INSOMAR, în grațiile românilor a intrat AUR, partidul lui George Simion: 27% dintre respondenți îl dau câștigător la europarlamentare. Îl urmează PSD, cu 25%, și PNL, cu doar 15 procente.
.
Încrederea în politicieni. Lovitură de imagine: scena politică, dinamitată!
Și la capitolul “încredere în politicieni” surprizele se țin lanț.
Potrivit datelor centralizate de sondajul INSOMAR, românii au cea mai mare încredere în Gabriela Firea, dar și în Patriarhul Daniel. Îi urmează, deși la distanță considerabilă, Marcel Ciolacu, Mircea Geoană și Mugur Isărescu. La polul opus se află Victor Ponta, Kelemen Hunor și Cristian Popescu Piedone. Pe următoarele poziții sunt plasați Nicușor Dan, Dacian Cioloș și Cătălin Drulă.
Românii îți pun baza în biserică și în NATO
Potrivit sondajului INSOMAR, românii au în continuare încredere în biserică, dar și în NATO, armată și pompieri. La polul opus se află sindicatele și Parlamentul.
Românii, tot mai dezamăgiți de direcția spre care se îndreaptă țara. Se cere resetarea sistemului
Potrivit aceluiași sondaj, românii sunt dezamăgiți de felul în care este condusă țara și susțin că lucrurile merg într-o direcție greșită. Totodată, cei chestionați văd prioritară respectarea Constituției României.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în Bucureşti şi pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimelor date INS.