Mauritius, renumită pentru apele turcoaz, se confruntă cu un dezastru ecologic, după ce tone de petrol au ajuns în apă, de la o navă eșuată, încărcată cu 4.000 de tone de petrol. În imaginile devenite virale pe internet se poate vedea cum apele s-au înnegrit de la scurgere. Autoritățile sunt depășite de situație și au cerut ajutorul Franței pentru a limita dezastrul, relatează Realitatea PLUS.

Mauritius a declarat starea de urgenţă ecologică după ce dintr-o navă japoneză, care a lovit un recif de corali pe data de 25 iulie, a început să curgă petrol în ocean, scrie și BBC.

Autoritățile au cerut, prin vocea premierului Pravind Jugnauth, ajutorul Franței.

Președintele francez, Emmanuel Macron, s-a angajat să trimită echipamente și echipaje pentru a ajuta Mauritius să soluționeze deversarea de petrol.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedent100% TU DECIZI! Pasztor Sandor, prins la pescuit în stare de urgență. Pe șeful CJ Bihor îl doare în cot de pandemie
Articolul următorBiroul Electoral Central: Candidatul, soţul, soţia, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai BEC