Peste 43m.c. de material lemnos a fost confiscate de polițiștii Secției de Poliție Bicaz,în urma unei sesizări privind un posibil transport ilegal de material lemnos.

La data de 24 august a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Bicaz au fost sesizați cu privire la un posibil transport ilegal de material lemnos pe un drum comunal din localitatea Tarcău.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, sesizarea fiind redirecționată tuturor echipajelor de poliție din teren, astfel la scurt timp a fost depistat ansamblul de vehicule pe DN 15, în localitatea Bistrița, de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, bărbatul ar fi efectuat în cursul aceleiași zile, în jurul orei 04.00, un transport de material lemnos folosindu-se de același aviz de însoțire și cod online emis de aplicația informatică pe linie de silvicultură.

Astfel, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vaduri, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 43.60 mc. lemn rotund rășinoase, reieșind un surplus de 2,93 mc. față de cantitatea înscrisă în aviz. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că cantitatea de material lemnos pe specii transportată nu corespundea cu cea încrisă în avizul de însoțire secundar prezentat pentru control.

Pentru încălcarea dispozițiior în domeniul silvic, conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani, din județul Suceava, a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 15.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a 43.60 mc. lemn rotund rășinoase

De asemenea, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor O.G. nr 37/2007 privind stabilirea perioadelor de conducere, pauzelor și perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto și utlizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, cu amendă în valoare de 4.000 de lei. 

Articolul precedentORA 18:00 – Procurorul Portocală, dezvăluiri bombă despre Ponta, Băsescu, Kovesi și Cosma
Articolul următorO Zonă Strict protejată din Delta Dunării luată cu asalt de către turiști