Liderul AlDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că OUG privind rectificarea bugetară va fi modificată în Parlament, întrucât prevede majorarea pensiilor doar cu 14%, nu cu 40%, aşa cum prevede legea. ”Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor”, afirmă Tăriceanu.

”Vom modifica Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care priveşte rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% şi nu cu 40% aşa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor şi nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreţ, pentru servicii secrete, pentru avioane şi rachete şi tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină”, a scris, miercuri, pe Facebook, Tăriceanu.

Acesta a adăugat un mesaj către preşedintele Klaus IOhannis şi premierul Ludovic Orban.

”Domnilor Iohannis şi Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici şi pentru alocaţii pentru copiii ţării, brusc, ţara este în pericol de faliment??? Reveniţi cu picioarele pe pământ pentru că şi dacă aţi scăpat de votul din Parlament riscaţi să nu scăpaţi de furia poporului pe gâtul căruia ţineţi apăsat piciorul”, a mai transmis Tăriceanu.

Articolul precedentȘedință de Guvern decisivă – Urmează aprobarea măsurilor pentru Planul Național de Relansare și Reziliență
Articolul următorMagda Bistriceanu: Băsescu dă dovadă de tupeu maxim! Nu de populism ieftin avem nevoie acum