Poliţiştii şi jandarmii cărăşeni, cu sprijinul unui echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș, au survolat întreaga suprafaţă împădurită a judeţului (aproximativ 427.992 hectare de fond forestier), pe urmele ilegalităţilor silvice.

Săptămâna aceasta, polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi de la Jandarmeria Caraș-Severin, cu sprijinul unui echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș au survolat întreaga suprafață împădurită a județului, aproximativ 427.992 hectare de fond forestier, în cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților silvice.

Astfel, în perioada 29 – 31.03.2021, în colaborare cu organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, polițiștii și jandarmii au verificat activitatea unui operator economic de profil din zona Oțelu Roșu, ce deținea 2 depozite de material lemnos, constatându-se că ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fără documente legale.

De asemenea, în urma controalelor efectuate pe linia transportului de material lemnos împreună cu polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin,  a fost aplicată o sancțiune contravențională unui transportator care ar fi transportat și alte specii de material lemnos, decât cele înscrise în avizul de însoțire.

În cele 3 zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării unui volum total de 127,83 mc. material lemnos, de diverse specii și sortimente, în valoare de 16.693,59 lei.

Acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților silvice continuă și în perioada următoare.

 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Guvernarea Văcăroiu, cea care a sărăcit românii și a făcut primii milionari
Articolul următorCastorii și-au recucerit teritoriile de pe râul Mureș, după repopulările din ultimii 20 de ani