Un număr de 26 de urşi au fost alungaţi, în ultima săptămână, de jandarmii montani din staţiunile de pe Valea Prahovei, cele mai multe intervenţii având loc la Azuga.

Jandarmii din cadrul IJJ PRAHOVA, au înregistrat 14 interventii pentru îndepărtarea animalelor sălbatice a căror prezenţă a fost sesizată la Sinaia, Buşteni şi Azuga. 

Astfel, echipajele au avut cinci intervenţii la Sinaia, unde au îndepărtat zece urşi, patru intervenţii la Buşteni, pentru şase urşi, şi alte cinci acţiuni la Azuga, unde au alungat 10 urşi. 
Și în această dimineață, la orele 07.15, jandarmii montani din Detașamentul Sinaia, au intervenit pentru alungarea unei ursoaice cu trei pui pe strada Cezar Petrescu din statiunea Bușteni.

Autorităţile atrag atenţia că prezenţa animalelor sălbatice reprezintă un pericol pentru cetăţeni şi îi sfătuiesc să nu le hrănească, să nu se apropie prea mult de ele, să se adăpostească în spaţii care le asigură protecţia, să nu le fotografieze, să facă zgomot pentru a le îndepărta, dar şi să îşi păstreze calmul şi să nu fugă.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Circ la marginea Bucureștiului, cu Nicușor și Aurelian
Articolul următor100% TU DECIZI! Dacian Cioloș, fiu de milițian și văr cu șef din “Doi și-un sfert”