Polițiștii de la Transporturi Tulcea au vizitat în cursul zilei de ieri o baltă de pescuit sportiv privată, iar intervenția acestora a fost la un pas să se transforme într-o tragedie.

În cursul zilei de ieri am fost sesizati de către un cititor că mai mulți polițiști aparținând Serviciului Județean de Poliție Transporturi Tulcea s-au prezentat la un amplasament de pescuit sportiv de pe raza localității I.C. Brătianu, unde au avut intenția de a face un control  pentru a verifica o sesizare la 112.

Fiica proprietarilor ne-a relatat evenimentele: „Băieții de la Poliția Transporturi au venit unul îmbrăcat în polițist, doi îmbrăcați în civil, fără mandat, fără ordin, fără nici un document. Practic ei au venit în interiorul amenajării unde avem bazinul de pescuit sportiv și au vrut să ne dea pe noi afară din ferma noastră. Au vrut să ne confiște sculele și o barcă. La momentul acela erau la fața locului angajații tatălui meu. A venit și Costel (n.r. cumnatul proprietarului și bărbatul care filmează) de acasă, pentru că ei (n.r. polițiștii) nu dădeau voie niciunui angajat să mai plece de acolo. Nu au fost expliciți să spună că e o percheziție sau că desfășoară o acțiune în urma unei sesizări. Ei voiau să îi rețină pe toți acolo, pentru că pescuim ilegal. Noi avem acte pentru pescuit, avem licențe, suntem acreditați”. Administrația amplasamentului de pescuit se arată revoltată, mai ales de faptul că a fost vizitată inoportun de Poliția Transporturi care „are jurisdicție de Dunăre” (după cum preciza fiica administratorului) și nu în amenajarea piscicolă Jijila II.

„Noi am populat: Când populezi și pui puiet mic, scoți peștele mare ca să nu îl mănânce. Deci noi eram în plină campaie de pescuit, ca să zic așa”, ne-a mai declarat Alina Căulea. Cei care fac parte din administrația bălții de pescuit sportiv menționează ca organele de ordine nu au prezentat nici un mandat și nici nu le-au explicat de ce au venit. Mai mult aceștia au dat cu spray paralizant unui bărbat care se recuperase de puțin timp în urma unei perioade de carantină cauzată de Covid-19 și unei femei, ambii persoane în vârstă.

„La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati cu privire la desfășurarea unor activități  de pescuit ilegal în zona I.C.Brătianu. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat 5 bărbați care desfășurau activități de pescuit industrial în scop comercial. La solicitarea polițiștilor de a prezenta documentele necesare desfășurării activității în mod legal, unul dintre bărbați ar fi adresat injurii și amenintări la adresa polițiștilor, totodată având un comportament agresiv atât fizic cât și verbal. Pentru aplanarea conflictului, polițiștii au folosit mijloacele legale de intervenție, sesizând organele de parchet pentru savârșirea infracțiunilor de ultraj și pescuit ilegal. În continuare, cercetările se efectuează de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin”, ne-a transmis IPJ Tulcea.

Imagine

 

Așteptăm în continuare reacția IPJ Tulcea și a celor de la Poliția Transporturi la acuzele aduse.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 101. De ce are Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu noroc la femei
Articolul următorPrins cu lemne de foc fără documente