Misiune diferită față de cele obișnuite, pentru o patrulă de jandarmi montani din cadrul IJJ Argeș. Oamenii legii au salvat un pui de urs rănit, care se afla pe traseul montan în Valea lui Stan, din Munții Făgărăș. Animalul era captiv într-o zonă greu accesibilă și avea leziuni la o labă. 

Jandarmii montani au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112 că pe traseul montan care duce spre Valea lui Stan se află un pui de urs rănit.

Intervenția a fost îngreunată din cauza terenului accidentat. Aminalul era captiv între stânci, pe jumătate în apă. Puiul de urs a fost dus într-o zonă accesibilă unde un medic veterinar împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Ocolului Silvic Vidraru așteptau pentru a vedea starea de sănătate a ursulețului.

Acum se află în afara oricărui pericol urmând să fie redat mediului natural în scurt timp. A fost dus în Sanctuarul Zărnești unde va putea primi îngrijri. 

Pe tot timpul intervenției, jandarmii au asigurat zona, deoarece exista riscul ca ursoaica să vină după puiul ei. La fel au făcut și salvamontiștii argeșeni care s-au asigurat ca nu mai sunt turiști pe vale. 

 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentNoi dezvăluiri despre băieții deștepți din Sănătate: anchetă despre roboți medicinali la suprapreț
Articolul următor100% TU DECIZI! Ionel Arsene, Revelion cu Dragnea și Irina. Ascensiunea meteorică a baronului de Neamț