Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, în ziua de joi, 5 noiembrie a.c., angajaţi ai Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei pentru Pescuit şi Acvacultură au derulat, în judeţ, o acţiune pentru combaterea şi sancţionarea comerţului ilicit cu peşte.
” În acest context – precizează poliţia prahoveană într-un comunicat de presă -, au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost verificați peste 60 de agenți economici și controlate peste 190 de vehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate peste 80 de sancțiuni contravenționale, în sumă totală de peste 30.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate aproximativ 60 de kilograme de pește și produse derivate ale acestuia”.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanţii IPJ Prahova amintesc următoarele cazuri: „În comuna Berceni, la punctul de lucru al unui agent economic, se vindea pește congelat fără a se deține documente legale de proveniență pentru acesta. Polițiștii au retras de la vânzare marfa, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținere și comercializare fără documente legale a peștelui.
De asemenea, la un alt agent economic din comuna Colceag se comercializa pește congelat ambalat și etichetat necorespunzător, încălcând astfel prevederile din HG 984/2005”.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentInsula Belina reintră în proprietatea statului
Articolul următorTezele școlare, eliminate în acest an școlar. Acestea vor fi înlocuite cu evaluări sumative