O suprafaţă de 10 hectare de pădure va fi expropriată în judeţul Prahova pentru reabilitarea şi modernizarea drumului DJ 102 I Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Braşov) care va duce la descongestionarea traficului de pe DN 1.
„Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Mihai Pascu, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul CJ Braşov, au avut o întâlnire de lucru cu proiectanţii obiectivului de investiţii „Reabilitare şi modernizare DJ 102 I Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Braşov)”. La discuţii au participat şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, având în vedere că problematica abordată a vizat modalitatea de scoatere din fondul forestier a unor suprafeţe de teren afectate de acest proiect investiţional”, anunţă CJ Braşov.

Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 102 I Valea Doftanei – Brădet este un proiect pe care îl implementează Compania Naţionale de Investiţii (CNI).

Lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului Braşov. Din lungimea totală, 4,35 de hectare aflate pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov şi 10,35 de hectare situate în aria teritorială a judeţului Prahova sunt incluse în fondul forestier, iar pentru realizarea lucrărilor este necesară schimbarea statutului juridic al respectivelor suprafeţe, prin scoaterea lor din fondul forestier.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentMaterial lemnos confiscat de polițiștii buzoieni
Articolul următorSusținere europeană pentru dezbaterea publică a Planului Național de Relansare și Reziliență