În data de 23 februarie a.c., au depistat în cursul zilei de ieri două persoane care transportau material lemnos fără documente legale sau tăiat fraudulos dintr-o plantație.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au oprit pentru control, pe DN2E85, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Râmnicu Sărat, care transporta material lemnos cu autoutilitara. Din verificări, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea documente de proveniență pentru materialul lemnos – cherestea de brad.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu, au întocmit un dosar penal unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din Racovițeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori. Bărbatul a fost prins în flagrant imediat după ce ar fi tăiat cu o drujbă  5 arbori, de pe o plantație antierozională, de pe raza localității Racovițeni.

În ambele cazuri a fost confiscat lemnul, aproximativ 4mc. Totodată, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor drujba găsită asupra bărbatului din Racovițeni.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPartidul Ecologist, apel la Iohannis: ”Trebuie, totuși, sa fii patriot si recunoscut diplomat!”
Articolul următor10 hectare de pădure, expropriate în Prahova pentru varianta ocolitoare a DN1