În perioada 1.01-2023-28.02.2023, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 62 inspecţii, conform planului anual de inspecții: 8 în cadrul tematicilor planificate și 54 neplanificate. 

Urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, din care: 8 avertismente și 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 270.000 lei (2 amenzi sunt achitate, 6 amenzi sunt în temen).

În luna ianuarie s-a înregistrat un incident de mediu, urmare acestuia s-a informat  și s-a transmis, în cel mai scurt timp, către Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu și Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor Fișa de caracterizare în cazul poluărilor accidentale ale apei, ale aerului și ale solului. Neconformități constatete au fost sancționate conform prevederilor legale cu două sancțiuni în cuantum de 50.000 lei.

Totodată că pentru perioada 01-31 martie 2023, Garda Națională de Mediu a demarat  un control tematic, la nivel național, care îi vizează pe producătorii, importatorii și comercianții de produse care fac obiectul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), în condițiile în care, conform prevederilor HG 1074/2021, aceștia au obligația de a se înscrie în platforma SGR (returosgr.ro) până la data de 28 februarie 2023.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentCum arată avionul VIP cu care Iohannis a plecat în Japonia. Interiorul este FABULOS: cum au reacționat românii la aceste imagini – GALERIE FOTO
Articolul următorDecizii cruciale la Buxelles. Când intrăm în Schengen – Un nou consiliu JAI – Ce va face România