Trei societăți comerciale de pe Valea Bârgăului și 7 transporturi de material lemnos au fost verificate, marți, de polițiști, jandarmi și specialiști din domeniul silvic din Bistrița-Năsăud, controale care s-au soldat cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei și cu confiscarea a peste 31 mc de lemn, în valoare de peste 8.000 lei.

 

 

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud și ai Ocolului Silvic Tiha Bârgăului, sprijiniți de jandarmi au organizat și desfășurat acțiuni preventive, pe raza comunelor de pe Valea Bârgăului.

Scopul urmărit a fost combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, iar în acest sens au fost controlate 3 societăți comerciale și 7 transporturi de material lemnos.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei, toate conform Legii 171/2010. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 31,54 metri cubi de material lemnos, fără documente legale, în valoare de 8.497 lei.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentBEC anunță că a admis două alianţe electorale pentru alegerile parlamentare
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 69. Atenție, se deschid ușile!