Informările pe care colegii din țară le fac în legătură cu tarifele practicate în domeniul energiei și gazelor dau roade, transmite Partidul Ecologist Român. Aparitiile TV ale liderilor PER si campania de conștientizare privind revenirea la piața reglementată și recuperarea resurselor naturale, au condus la schimbarea tarifelor de către guvern, transmit reprezentanții partidului.

„Chiar dacă prețul la un consum de peste 255 kWh a fost plafonat la 1,3 lei/kWh, naționalizarea resurselor prin răscumparare a rețelelor de distribuție a energiei si gazelor, rămâne cea mai bună soluție.

Să nu uităm, totuși, că prețul de producție este de 0,15 bani. Este o mare diferență între prețul de producție al energiei electrice și valoarea facturii consumatorului final.

Prețul energiei electrice se compune din prețul de producție, profitul furnizorului, prețul de introducere a energiei în sistemul energetic national (SEN), prețul de transport prin rețelele Transelectrica, prețul de extracție a energiei din SEN, prețul de distribuție care poate avea până la trei componente ( preț pentru delimitare la înaltă tensiune, medie și joasă). Toate aceste componente enumerate mai sus compun prețul de contract.

Românii trebuie să fie informați iar colegii noștri le stau la dispoziție la corturile PER. Pe pliantele noastre se gasesc tarifele dinainte de plafonare, campania noastră derulându-se de câteva săptămâni. Aceste cifre ajută la o mai bună întelegere a situației.

Rămâne însă și problema regularizării, mai ales după schimbarea tarifelor! Partidul Ecologist Roman este alături de cetațeni și va milita pentru cea mai avantajoasă variantă!”, se arată într-un comunicat al PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPoluare masivă, în București, duminică dimineața: Aceste particule provoacă leziuni în tot organismul, dezvoltă cancere în toate organele
Articolul următorCriza alimentară lovește România. Țara noastră ar putea rămâne fără stocuri suficiente de ulei și făină în această iarnă