Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a emis și tot el a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2023 al Registrului Auto Român. Bogdan Mîndrescu a cerut Guvernului 450.000 de euro care să reprezinte cheltuielile aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control. 

Secretarul de stat de la Transporturi Bogdan Mîndrescu, șef la Registrul Auto Român, și-a dat singur un bonus de 50.000 de euro. 

Prin semnătura pe care a pus-o pe documentul emis în numele Ministerului Transporturilor, Mîndrescu și-a acordat singur o sumă de bani pentru bugetul instituției pe care o conduce – RAR.

Hotărârea de Guvern nr. 1.024/2023, care a apărut in Monitorul Oficial pe 30 octombrie, „este contrasemnată din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nu de ministrul Sorin Grindeanu, ci de sforarul șef, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu”, notează puterea.ro.

În plus, Bogdan Mîndrescu este și membru în Consiliul de Administrația al RAR.

Astfel, bugetul RAR și inclusiv acești bani, au fost aprobați de către Consiliul de Administrație al RAR, din care face parte și Bogdan Mîndrescu, iar această sumă este destinată pentru cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație, printre care acesta și cei doi directori cu contract de mandat, directorul general și directorul economic.

Astfel, circa 50.000 de euro vor ajunge în conturile celor șapte administratori și a celor doi directori de la RAR.

Practic, Mîndrescu și-a aprobat bonusul de 50.000 de euro de la RAR și tot el a semnat acordarea bonusului, iar Guvernul l-a aprobat, potrivit Realitatea PLUS. 

Bonus de 2.000 de euro pentru fiecare angajat și șefii vor primii de peste 30 de ori mai mult.

În HG contrasemnată de Mîndrescu se mai stipulează că „suma de 11.200.000 de lei, reprezentând 10% din profitul RAR, va fi direcționată către cei 1.669 de angajați. Asta înseamnă, că fiecare angajat de la RAR, va încasa, în medie, 9.580 de lei, adică aproape 2.000 de euro. Adică, „bonusul” anual al fiecărui angajat de la RAR va fi de 2.000 de euro, în timp ce cei șapte administratori, în frunte cu Mîndrescu, și cei doi directori vor beneficia de 50.000 de euro”, potrivit puterea.ro.

 

 
 
 
Articolul precedentDosarul Revoluției. Detalii incredibile din anchetă: cum încearcă să-l scape avocații pe Ion Iliescu
Articolul următorEcologiștii l-au votat în Biroul Permanent Național pe Dragoș Simion, președinte al Filialei Tulcea, în funcția de Prim- vicepreședinte al PER