Românii din mediul urban nu văd educația ca o fiind o temă prioritară când vine vorba de dezvoltarea durabilă, scrie Dănuț Pop pe pagina oficială de facebook, publicând totodată o serie de date interesante.
 
”Un studiu global, realizat și în România, a relevat că 57% dintre români sunt afectați de problemele de mediu, iar sărăcia și foametea sunt principalele probleme atunci când vine vorba de un viitor sustenabil pentru oameni.
– 57% dintre români și 43% dintre europenii chestionați de Kantar au declarat că sunt deja afectați personal de problemele de mediu, comparativ cu 58% în Asia și 54% în America.
• Atât pentru pentru românii din mediul urban, cât și pentru europeni sărăcia și foametea reprezintă principala problemă când vine vorba de un viitor sustenabil pentru oameni, urmată de poluarea apei și defrișări.
• Spre deosebire de europeni însă, românii din orașe consideră accesul la servicii medicale sau poluarea aerului problematici mai importante.
• Educația, adică accesul foarte diferit la educație de calitate (în funcție de venituri, mediul rural, condiții sociale, etc), nu se află printe prioritățile românilor legate de sustenabilitate, fiind in partea a doua a ierarhiei celor 35 de subiecte evaluate.
• 36% dintre români (scorul fiind chiar pe media țărilor europene din studiu) spun că sunt pregătiți să investească timp și bani pentru a sprijini companiile care fac bine, britanicii fiind cei mai proactivi (48%) dintre cele 12 țări europene chestionate.
• 44% dintre românii din mediul urban spun că au încetat deja să cumpere produse sau servicii din cauza impactului lor asupra mediului sau societății, un nivel comparativ cu cel european (42% dintre europeni declarând același lucru).
• sectoarele cu care românii din orașe asociază cele mai multe probleme de sustenabilitate sunt: produsele de curățat, detergenți/săpunuri, hypermarket-uri/supermarket-uri, petrol și gaze, servicii și utilități pentru gospodării și producătorii de carne”.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedent445 de intervenții pentru alungarea urşilor, de la începutul anului, în județul Harghita!
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO