Darius Vâlcov figurează, din această dimineaţă, pe lista cu persoane urmărite de pe site-ul oficial la Poliţiei Române. El nu a fost găsit la domiciliu de poliţişti, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Poliția Capitalei a anunțat, marţi seară, că polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele fostului primar şi ministru Darius Vâlcov.

Însă conform unor surse judiciare, citate de HotNews, Darius Vâlcov nu a fost, însă, găsit la adresele la care a fost căutat. El ar fi cerut rezidență în Italia, acolo unde este plecat de mai mult timp.

De asemenea, fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov, nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu. Prina şi-a schimbat adresa pe judeţul Mehedinţi.

Potrivit IPJ Mehedinţi, Minel Prina nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu şi s-a dispus punerea sa în urmărire.

Minel Prina  a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani şi şase luni închisoare cu executare.

Potrivit unor surse, Prina şi-a schimbat domiciliul pe judeţul Mehedinţi. Aceleaşi surse susţin că fostul edil nu s-ar mai afla pe teritoriul României.

Între timp, oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu, condamnaţi la închisoare în acelaşi dosar, s-au prezentat, marţi seară, la sediul IPJ Olt, de unde au fost transportaţi al Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Timofte (42 de ani) a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Tomescu (54 de ani) la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul București, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt.

Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Cei doi bărbați s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și au fost transportați la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate”, transmite IPJ Olt.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCasa Verde Fotovoltaice: O nouă sesiune de înscriere. De când se fac înscrierile
Articolul următorParlamentul a decis: La o adresă nu pot fi înregistrate cu buletinul mai mult de 10 persoane