O amplă acţiune de igienizare a râului Jiu, zona pod  Breasta, amonte şi aval, a avut loc, luni, activitatea fiind derulată de către reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, informează realitateadecraiova.net

Potrivit reprezentanților ABA Jiu, încă de la instalarea stării de urgenţă, instituția a luat toate măsurile de prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Astfel, pentu acţiunile din teren, fie că sunt  de igienizare, defrişare, decolmatare  se lucrează în grupuri restrânse de maxim trei muncitori, păstrând distanţa de doi metri.

„Ecologizarea efectuată azi pe râul Jiu s-a întins pe o lungime de  cca 2 km. Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, au strâns de pe malul râului Jiu şi digul din zonă deşeuri menajere, din plastic, deşeuri rezultate din materiale de construcţii şi gunoi de grajd. Totodată, în această perioadă se execută lucrări de întreţinere a  digurilor. Astfel, se fac defrişări mecanizate de arbori şi arbuşti şi curăţare manuală de iarbă  pentru a asigura întreţinerea corespunzătoare a  digurilor în caz de inundaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu.

Având în vedere cantitatea mare de deşeuri ridicată de fiecare dată, ABA Jiu aminteşte autorităţilor publice locale că, în conformitate cu prevederile legale actuale, acestea sunt responsabile direct de gestionarea regimului deşeurilor în arealul pe care îl administrează.

În acest context, autorităţile publice locale au obligaţia să igienizeze cursurile de apă ori de câte ori este necesar şi trebuie să efectueze acţiuni de monitorizare pentru prevenirea depozitării deşeurilor pe maluri.

Articolul precedentUn iceberg de 175 de kilometri pătrați plutește spre peninsula Antarctica
Articolul următorPreședintele interimar al PSD a atacat măsurile Guvernului Orban și a anunțat două moțiuni simple în Parlament