Acțiunile poliţiştilor din Alba, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale incidente domeniului piscicol, au continuat. Într-o singură zi, au fost efectuate 15 controale și au fost constatate 5 infracțiuni de braconaj piscicol. Reamintim că perioada de prohibiţie mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

 

La data de 27 mai 2021, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul piscicol.

 

Au fost efectuate 15 controale în zona apelor interioare și privind transportul și au fost depistate 5 persoane care se aflau la pescuit, cu toate că acest lucru este interzis, până la data de 7 iunie.

 

Față de acestea, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește, în zonele de reproducere naturală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 58/462 din 2021, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021, în perioada 24 aprilie – 07 iunie 2021, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

 

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentAcțiune de ecologizare la care au participat pompierii din Covasna
Articolul următorPeste 77 de tone de deșeuri din diferite materiale, oprite la PTF Giurgiu