Eurodeputatul Dan Motreanu afirmă că a participat astăzi la dezbaterea privind viitorul zonelor rurale din Uniunea Europeana, organizată în sesiunea plenară a Parlamentului European.

“În curând, Comisia Europeană va lansa o viziune pentru viitorul zonelor rurale până în 2040 și va aborda provocările cu care se confruntă acestea, cum ar fi depopularea, depărtarea, lipsa locurilor de muncă, veniturile reduse, lipsa internetului, a infrastructurii și servicii limitate.
În intervenția scrisă pe care am avut-o astăzi am solicitat ca viitoarea strategie să mobilizeze toate instrumentele de finanțare europene pentru a crea condițiile necesare ca tinerii să rămână și să se întoarcă în mediul rural, să dezvolte economia și turismul rural, astfel încât satele să redevină “un mediu de viață atractiv”.
Pentru aceasta este necesară o bună coordonare între toate instrumentele de finanțare disponibile, iar politica de dezvoltare rurală din cadrul politicii agricole comune va avea un rol major.
Și autoritățile locale trebuie să se implice în aplicarea noii strategii. Primarii sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile mediului rural. Ei trebuie să susțină și să atragă antreprenorii în zonele rurale și să ajute la dezvoltarea producției locale. Lanțurile scurte de aprovizionare înseamnă nu doar alimente proaspete și de calitate, ci și noi locuri de muncă”, încheie Motreanu.
 
 
Articolul precedent72 m.c. material lemnos şi două instalaţii neautorizate de debitat lemn, descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii la Brusturoasa
Articolul următorReacţii de protest după ce Ministerul Sănătăţii a promovat o postare pro-vaccinare, cu Catedrala Mitropolitană fără cruci