Camerele amplasate de Asociația Wild Caraș-Severin au surprins imagini în care poate fi observat un porc mistreț alb. Este un fenomen rar la noi în țară, dar specialiștii au o explicație pentru apariția unor astfel de exemplare. 

„Dragi prieteni, așa cum vă spuneam și cu alte ocazii, în natură surprizele nu întârzie să apară. Zilele trecute am surprins pe o filmare un mistreț alb (albinos), o modificare genetică aparută cel mai probabil urmare a încrucișărilor dintre porcul domestic și porcul mistreț. Se pare că e un fenomen destul de rar întâlnit la noi, este al doilea caz pe care noi îl întâlnim în județ. Vecinii noștri maghiari se confruntă mai des cu acest fenomen, în zonele din V și NV țării se vorbeste deja de o migrație a acestora din Ungaria. Cazuri similare au fost semnalate și în județul Vrancea de o asociație care monitorizează fauna din zonă.”, se precizează pe  pagina de Facebook a Asociației Wild Caraș-Severin.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentBeatrice Mahler: “Vom avea cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună”
Articolul următorȘerban Nicolae, candidat PER, râde de demisiile din Parlament: ”Nu au carte de muncă decât 15, 20 de minute”